NYHETSBREV DECEMBER 2022

Vintern verkar nu vara på väg med lite kyligare väder och vattnet på varvet och i hamnen är avstängt. Glädjande är att vi har aldrig haft så många båtar på varvet som i år, vilket ibland gör att det är trångt. Men finns det hjärterum så finns det ……..

Inbrott och stegar
Vi har haft inbrott i, vad vi känner till, en segelbåt nu i november. Sannolikt var det ”piraterna” på andra sidan fjärden som kom in med båt. De fann en lös stege med vilken de tog sig upp på båten, bröt sig in och tog gasol, sprit, köksredskap och på vägen tillbaka en skarvsladd. Händelsen är polisanmäld och markägaren där de håller till, Statens Fastighetsverk, är informerad.

Av den anledningen vill vi att ni ser till lite extra att er stege är låst så den inte kan komma till användning av obehöriga. Finner du/vi en lös stege så ställ in den i båtskjulet där vi lägger täckmaterial. Vi låser ihop dessa stegar med kätting och nyckel till låset har samtliga inom styrelsen. Saknar du en stege så kan den finnas där.

Har du haft inbrott eller skadegörelse så polisanmäl och skicka ett mail till info@alstensbs.nu.

Vattenavstängning
Vattnet är avstängt på hela området utom vid höga stolpen mitt på hamnplan, i klubbrummet och på toaletterna. Det innebär att inget vatten finns i bastun, som har sommarvatten. Duschen är avstängd vintertid.

Bastun
Bastun är som tidigare informerats om tillsvidare öppen fredag – söndag. I bastun finns en manöverpanel som inte ska ändras på! Det är skyltat med att man inte ska röra den men ändå har det vid åtminstone två tillfället skett. Detta har resulterat i att bastun bl.a. fått fel i sin temperaturinställning och nästkommande bastubadare har haft 30 grader i bastun.

Bastun har sommarvatten och nu när vattnet är avstängt så blir även bastuns vatten avstängt. Bad i Mälaren återstår då och de vattenprover vi i hamnen tagit har visat att vattnet är badbart. Mer info om detta finns på hemsidan.

Lite råd

  • Ta hem förtöjningslinor från bryggan. De mår bättre av att vara inomhus i vinter.
  • Håll koll på båtens täckning i vinter, framför allt efter snöfall och hårda vindar.
  • Ta en titt på grannen också när du ändå är där.

Ordförande har ordet
Vilken båtägare förtjänar egentligen mest respekt och beundran, den med störst, nyast eller snabbast båt? Inte enligt min uppfattning. Jag tycker det självklara svaret är, den som älskar sin båt, bäst kan manövrera den och visar andra hänsyn. Det är en fröjd att se en samtrimmad besättning där alla är trygga med vad som ska göras. Det är inget man lär sig på en kurs utan det behövs träning i lugn och ro.

Just lugn och ro hoppas jag att ni alla får kommande helger. Det behövs inte så storslagna saker för att glädja varandra och visa omtanke. Hos oss hoppas vi att tomten kommer med några klappar till båten. En ny svensk flagga står högt på önskelistan. Även sjökort för nya utmaningar finns med.

Vi närmar oss den dagen som vi egentligen har störst anledning att fira, den 21 december. Det är då det vänder och vi går mot ljusare tider. Förhoppningsvis på alla sätt.


God Jul och Gott Nytt År
önskar

Styrelsen
Ålstens Båtsällskap