NYHETSBREV DECEMBER 2023

Hamnen är tom och vi har återigen slagit rekord i antal båtar på varvet. Nu kom även vintern tidigt med både snö och kyla och med det risken för andra typer av skador än vid regn och blåst. Men julen närmar sig och kanske båten är värd en liten julklapp i år som kommer till glädje när säsongen startar om 5-6 månader.

Titta till din båt
Både vind och snö ställer till det ibland och håll koll på din båt så inget händer med den när den står i sin vintervila. Inga lösa (olåsta) stegar som inbjuder till besök av oinbjudna och presenningarna väl på plats är två viktiga saker att kolla. Titta gärna till din båtgranne och säg till om något hänt med båten. Ser du något som vi i styrelsen behöver veta eller åtgärda så skicka ett mail till info@alstensbs.se. Någon bevakning av medlemmar eller bevakningsbolag har vi inte vintertid.

Grindar och dörrar
Vi har under en längre tid haft problem med delar av vårt digitala nyckelsystem men ett arbeta med att få detta åtgärdat pågår. Detta har inneburit att nya nyckelbrickor inte haft tillgång till grinden vid restaurangen, vakttornet och mastskjulet, vilket varje ny nyckelbricksinnehavare informerats om. Samtidigt har kontakten med övriga enheter varit ”svajig”. Av den anledningen är grindarna för närvarande inte låsta på det sätt vi vill, men så snart felen och skadorna åtgärdas kommer samtliga lås fungera som avsett och i enlighet med hemsidans information.

El
Elektriciteten på varvet har ett ytterst begränsat effektuttag då avsikten är att eluttagen ska användas för batteriladdning, handverktyg och liknande. Därför måste vi vara försiktiga med användandet som endast skall vara tillfälligt. Värmare, lampor och andra elektriska apparater får endast vara inkopplade då ägaren finns i båtens omedelbara närhet. Batteriladdning får ske under max 2 dygn. Vid laddning ska kabeln märkas ”laddning pågår” samt datum för inkoppling. Vid annan användning får kabel endast vara ansluten när arbete pågår och någon finns närvarande. El-användning som inte följer dessa regler kommer att kopplas ur. 

Säga upp hamnplats
Arbetet med hamnläggning pågår redan nu och vet du att du inte behöver en hamnplats nästa år och tänker säga upp den så är vi tacksamma om du gör det så snart som möjligt. Det innebär även att vi slipper eventuella krediteringar av årsavgifter som kommer skickas ut i månadsskiftet januari/februari.

Ordförande har ordet

Vi ska vara stolta över att vara medlemmar i ÅBS, en förening som startade 1927. Vi kan alltså snart fira100 år. En tidigare medlem har hittat en bok med tävlingsprotokoll från 1927-1938 som han skickade till mig. Där kan man läsa att vi hade både kappseglingar och motorbåtstävlingar. Motorbåtarna var uppdelade i en klass för under 7 knop och en för över 7 knop. Idag går nog alla motorbåtar i ÅBS över 7 knop. Bland kappseglings-resultaten ser jag efternamn som fortfarande förekommer i medlemsregistret. Det är nog både barn och barnbarn till våra tidigaste medlemmar. Även om vår tävlingsverksamhet sover sin törnrosasömn är det väl härligt om vi kan engagera våra barn och barnbarn så att både båtliv och föreningsliv får fortsätta.

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Styrelsen
Ålstens Båtsällskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *