NYHETSBREV JUNI 2024

Snart är det midsommar och båtsäsongen kan börja på allvar. I Nyhetsbrevet här kan du bl.a. läsa om bryggfesten 6 juni och låsta grindar.

Bryggfesten 6 juni
Väderutsikterna var inte de bästa men inte helt korrekta visade det sig. I år samlades närmare 200 middagsgäster på bryggan och sen kom ännu fler för att se The Ålsten Schuffle spela på bryggan. Det var lite trångt och inte sittplatser för alla men kvällen blev mycket lyckad och en uppskattad spelning med härlig 80-talsmusik med omskrivna texter med stark anknytning till framför allt Ålsten.

Låsta grindar
Under många år ha vi stolt hållit vår hamn öppen för allmänheten. Tyvärr har denna gästfrihet på senare tid missbrukats, vilket både medlemmar och styrelsen har noterat. Det har förekommit aktiviteter som framför allt ökat risken för skador på person, anläggningen, medlemmars båtar och som även medfört en ökad nedskräpning. Ansvaret för hamnen ligger på ÅBS och ytterst styrelsen. Styrelsen ser nu att man inte kan garantera säkerheten i området under dessa förhållanden och har därför beslutat att tills vidare hålla hamn och varv endast tillgängligt för medlemmar.

Det innebär att grindarna nu kommer vara låsta dygnet runt och öppnas med en nyckeltagg. Vi har haft lite problem med grinden vid restaurangen men förhoppningsvis är det löst när du läser detta. 

Vi hoppas alla medlemmar har förståelse för denna åtgärd och vet från reaktioner vi fått att många medlemmar är positiva och förstående. Vi kommer utvärdera detta till hösten för att besluta hur vi går vidare med varvets tillgänglighet.

Korrekta medlemsuppgifter?
Har du korrekta uppgifter om dig i mnedlemsregistret? Kom detta mail till den mailadress du använder? Kan du logga in med BankID på Mina sidor i BAS? Om inte så finns i detta mail en instruktion hur du ändrar så det blir korrekt. Mailadressen är den vi bl.a. skickar information och fakturor till så se till att den är ”up to date”.

Nattvakt
Glöm inte bort att boka ett nattvaktspass om du är hemma i sommar. Det är till glädje både för dig och alla andra hamnliggare.

Sommarstängt
Nu har kansliets sommarstängt fr.o.m. midsommar men styrelsen bevakar mailen.

Vi hoppas att ni alla nu får en härlig båtsommar med bra sommar- och båtväder. 

Med vänlig hälsning
Styrelsen
Ålstens Båtsällskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *